Prilikom izmještanja migranata koji su se u proteklih sedam dana nalazili u neposrednoj blizini Graničnog prijelaza Maljevac, zbog čega je bio zatvoren i sam granični prijelaz, jučer je jedan od njih napao policajca i tom prilikom ga povrijedio.

Kako je saopćeno iz MUP-a USK, po zahtjevu Ministarstva sigurnosti i nakon dogovora oko formiranja prihvatnog centra za migrante na području Velike Kladuše, oko 16 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a USK i Granične policije otpočeli su akciju izmještanja migranta.

U ovoj akciji učestvovao je veći broj policajaca, a za potrebe samog izmještanja migranta osigurano je pet autobusa, koji su prevezli migrante do samog prihvatnog centra, a radi se o hali firme "Miral".

- U jednom od autobusa u toku prijevoza došlo je do međusobnog fizičkog sukoba između samih migranata, te u toku stavljanja pod nazor osoba koje učestvuju u sukobu, jedan od migranata fizički je napao i policijskog službenika koji je bio u pratnji osoba. Migrant koji je fizički nasrnuo na policajca stavljen je pod kontrolu te je i uhapšen - kazali su iz policije.

Istražitelji OKP PS Velika Kladuša kriminalistički su obradili 34-godišnjeg M. A. iz Palestine i o samom događaju upoznali tužioca Kantonalog tužilaštva koji se očitovao da se u ovom slučaju radi o krivičnom djelu napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

- Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog nastavljaju istražitelji OKP PS Bihać, a Službi za poslove sa strancima bit će dostavljen zahtjev za izmještanje migranta u imigracioni centar u Istočnom Sarajevu - navodi se u saopćenju MUP-a USK.