Počelo izmještanje

Migranti u autobusima napuštaju Vučjak

Objavljeno: 10.12.2019. u 13:24

Raspuštanje kampa Vučjak, u kojem su migranti mjesecima boravili u nehumanim uslovima, prema najavama nadležnih institucija, bit će najvjerovatnije završeno u srijedu

FOTO: Fena

Izmještanje migranata iz kampa Vučjak kod Bihaća je počelo oko 13 sati i protiče prema planu, potvrdila je ministrica zdravstva Unsko-sanskog kantona Nermina Ćemalović.

Ona je kazala kako je autobus s migrantima izašao iz kampa, dok će i ostalih šest uskoro krenuti prema Kantonu Sarajevo, gdje će biti smješteni u kampu Ušivak, nadomak Hadžića.

- Migranti se ne bune zbog premještanja u Ušivak. Obavljena je zdravstvena kontrola i svi su pregledani. Zabilježeni su slučajevi scabiesa i prehlade zbog dugog boravka u kampu - rekla je Ćemalović.

Raspuštanje kampa Vučjak, u kojem su migranti mjesecima boravili u nehumanim uslovima, prema najavama nadležnih institucija, bit će najvjerovatnije završeno u srijedu. 

Migranti će do osposobljavanja kasarne u Blažuju kod Sarajeva, boraviti u kampu Ušivak. 

Prebacivanje migranata kontrolišu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije