open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Migranti ukrali autobus i bježali policiji
U pokušaju bijega odmah su ih spriječili policajci koji su uhvatili i uhapsili, a za to vijeme je autobus ostavljen na cesti krenuo unatrag i udario u policijska vozila.
25.09.2018. u 15:22
get url
text

U ranim jutarnjim satima utorka dvojica migranta iz Sirije su sa parkinga u Pašinom Potoku na području Cetingrada ukrali autobus u vlasništvu Autotransporta Karlovac te se njime uputili prema Slunju. Policija ih je oko 3.35 sati pokušala zaustaviti u Kremenu kod Slunja ali nisu htjeli stati, već su autobusom bježali policiji narednih desetak kilometara.

- Kako se autobus nije zaustavio, policijski su ga službenici pokušali zaustaviti u pokretu i to uz isključene zvučne u svjetlosne signale - saopćila je PU karlovačka.

Nakon što se policijskoj potjeri pridužio veći broj policijskih vozila lopovi su se u Nikšiću kod Slunja na D1 napokon zaustavili, iskočili vani i pokušali pobjeći. U pokušaju bijega odmah su ih spriječili policajci koji su uhvatili i uhapsili, a za to vijeme je autobus ostavljen na cesti krenuo unatrag i udario u policijska vozila.

- Tom prilikom autobus je udario u službeno vozilo koje je lančanom reakcijom udarilo u drugo službeno vozilo. Policijski službenici su vrlo brzo uhvatili osobe koje su pobjegle iz autobusa i utvrdili da se radi o dvojici ilegalnih migranata, državljanima Sirije. U događaju, osim nastale materijalne štete, nema povrijeđenih - rekli su u policiji, dodajući da se nad dvojicom Sirijaca provodi kriminalistička istraga u PP Slunj zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene upotrebe tuđe pokretne stvari.

Krađu autobusa potvrdio je Ivan Benić, voditelj saobraćaja u Autotransportu Karlovac, koji je rekao da je u njihov autobus, koji inače saobraća na relaciji Cetingrad-Vojnić-Karlovac, provaljeno i ukraden je s parkinga te da im je vraćen nakon što su počinitelji uhvaćeni, ali s oštećenjima koja su nastala u sudaru s policijskim vozilima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.