Ponedjeljak, 02.10.2023.
FOTO: Boško Grgić

Migranti ukrali automobil u Hercegovini i dovezli se do rijeke Save

Jedan od mještana kaže da je "megan" ukraden u Čitluku, te da su se njime migranti dovezli do Save, kako bi ilegalno prešli u Hrvatsku

Mještani Bok Jankovca, prigradskog naselja kod Bosanske Gradiške, prijavili su policiji da se na njivskom putu, koji od njihovih kuća vodi ka rijeci Savi, već nekoliko dana nalazi automobil "renault megan".

Policija je u nekoliko navrata tokom vikenda obišla automobil, koji je praktično zaglavljen u blatu. Jedan od mještana kaže da je "megan" ukraden u Čitluku, te da su se njime migranti dovezli do Save, kako bi ilegalno prešli u Hrvatsku.

- Razblaćen put onemogućio ih je da se voze dalje, pa su se najvjerovatnije pješice uputili još jedan kilometar do Save - rekao je mještanin Bok Jankovca.

Automobil je zaključan, pa se pretpostavlja da su lopovi, iznervirani što nisu stigli do cilja, ključeve bacili negdje u šipražje.

Policija je oko podneva prevezla automobil sa lica mjesta i oslobodila njivski put poljoprivrednicima.

Inače, na ovom dijelu niz Savu minulih mjeseci evidentirani su učestali pokušaji migranata da pređu u Hrvatsku, odnosno zemlje Evropske unije.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh