open-navfaktor-logo
search
Životna drama
Migrantica uhvaćena u pokušaju prelaska u Grčku: Pozlilo joj, a potom rodila dječaka
Aisha Traone, 25-godišnjakinja iz Južnoafričke Republike, dok je još bila u minibusu pozlilo joj je, stigla je hitna pomoć i prebacila je bolnicu. Ubrzo nakon toga Traone je na svijet donijela dječaka
03.11.2018. u 11:31
get url
text

Aisha Traone, 25-godišnjakinja iz Južnoafričke Republike, jedna je od 56 neprijavljenih migranata koji su jučer uhvaćeni u turskom gradu Izmiru, u pokušaju da ilegalno pređu u Grčku. Traone je bila u poodmakloj trudnoći. Nakon što ju je zaustavila policija pozlilo joj je, potom je prebačena bolnicu i na svijet donijela sina, javlja Anadolu Agency (AA). 

Policija je u mjestu Basmane jučer je zaustavila sumnjivi minibus za koji je utvrđeno da je prevozio neprijavljene migrante, među kojima je bila i Aisha Traone. Dok je još bila u minibusu pozlilo joj je, stigla je hitna pomoć i prebacila je bolnicu. Ubrzo nakon toga Traone je na svijet donijela dječaka.

Iz bolnice su potvrdili kako su i majka i beba dobro. Uhvaćeni migranti su nakon obrade u policije prebačeni u lokalni centar za vraćanje stranaca, uključujući majku i bebu. Uhvaćeni migranti u izjavama policiji kazali su kako su sa organizatorima dogovorili prelazak čamcem u Grčku po cijeni od oko 600 dolara.

U toku je kriminalistička obrada 50-godišnjeg E. K, koji je priveden zbog sumnje da je organizovao prevoz migranata.

Policija je istragom utvrdila da se u minibusu nalazio čamac koji nije redovno održavan te kako je imao kvar na motoru, odnosno nisu mu radile kočnice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.