open-navfaktor-logo
search
Punkt i u Ključu
Migrantima ponovo spriječen ulazak na područje Unsko-sanskog kantona
Grupa od 69 migranata, koja je u ranim jutarnjim satima Talgo vozom stigla u Bihać, odmah je prebačena u autobuse i uz policijsku pratnju ispraćena u Migracioni centar "Ušivak" u Hadžićima
25.10.2018. u 11:34
get url
text
Migranti na željezničkoj stanici u Bihaću

Glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) Snežana Galić potvrdila je i da je u Ključu i na drugim punktovima također zaustavljeno 57 ilegalnih migranata, koji su se u Bihać zaputili autobusima.

- Nastavljamo provoditi mjere onemogućavanja ulaska novog broja migranata, a sve s ciljem držanja pod kontrolom sigurnosne situacije na području kantona. Za sve njih je organiziran transport do novotvorenog migracionog centra u Hadžićima - kazala je Galić.

Glasnogovornica MUP-a USK je istakla i informaciju kako je samo u ovom mjesecu, prije uvođenja mjere o zaustavljanju priliva novog broja migranata, na područje kantona stiglo njih 2.500.

Iz Granične policije Bosne i Hercegovine potvrđeno je da je noć na Graničnom prijelazu "Maljevac" protekla mirno, te da bi u toku dana ovaj granični prijelaz mogao biti otvoren i za saobraćaj.  

Za danas je najavljen i interni sastanak službenika Granične policije BiH, na kojem bi trebao biti sastavljen i interni plan djelovanja u narednom periodu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.