Mihajlović pet mjeseci nije bio na sjednici Doma naroda, ali prima redovnu plaću

objavljeno: 26.02.2018. u 21:37

Iako se Dom naroda Federalnog parlamenta ne može pohvaliti redovnim i čestim održavanjem sjednica, nekima od delegata izgleda i to je previše.

Razumljivo je da se nekada dogode neke nepredviđene okolnosti zbog kojih su delegati i zastupnici spriječeni prisustvovati zasjedanjima. Međutim, postoje slučajevi da se delegati ne pojavljuju iz sjednice u sjednicu a pri tome nikome ne odgovaraju za svoj nerad i ignorisanje obaveza koja imaju prema Parlamentu, ali i građanima čije bi interese trebali zastupati.

Slaviša Mihajlović iz Drvara, delegat Kluba srpskog naroda, posljednji put na sjednici je bio u septembru 2017. godine. Nakon toga Dom naroda zasjedao je četiri puta ali od Mihajloviću ni traga ni opravdanja.

Dom naroda održao je vanredne sjednice 9. novembra, 7. decembra, 19. i 25. januara, a Mihajlović se nije udostojio doći. Njegov odnos nije drugačiji ni prema Skupštini Livanjskog kantona čiji je zastupnik.

Na stranici Doma naroda piše da je Mihajlović član Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) iako je on sa ovom strankom "raščistio" još sredinom 2016. godine. Tada je objavio da je, zajedno sa još nekoliko zvaničnika ove stranke u Livanjskom kantonu, napustio SNSD i da će svi oni biti "dio novog političkog projekta koji se zove Srpska napredna stranka", a koja će biti osnovana za područje Federacije BiH. Ne znamo na šta je tada Mihajlović mislio, ali je Općinski odbor Drvar Srpske napredne stranke krajem 2017. godine saopćio da Mihajlović nije njihov član niti zastupnik u Skupštini.

Ovaj hirurg iz Drvara, prema nezvaničnim informacijama, napustio je BiH i otišao u Njemačku. Da li se i kako tamo snašao nije poznato, ali ono što se zna jeste da on i dalje svakog mjeseca uredno i redovno prima plaću u Domu naroda koja iznosi oko 3.000 maraka. Od njegovog posljednjeg pojavljivanja na sjednici ovog doma prošlo je pet mjeseci, ali to ga nije spriječilo da za taj period naplati oko 15.000 maraka.