open-navfaktor-logo
search
Privremeni rasplet
Milan Popović nakon zabrane koju su dobili Severina i Igor Kojić: "Presedan u Hrvatskoj"
Ako prekrše ovu mjeru, očekuje ih kazna od pet hiljada kuna (oko 1.330 KM), koja će se povećavati ako to budu ponavljali
13.08.2019. u 19:56
get url
text

Općinski sud u Zagrebu naložio je Severini i Igoru Kojiću da u narednih osam dana izbrišu sve fotografije njenog sina Aleksandra kojeg je dobila u vezi sa srbijanskim biznismenom Milanom Popovićem, a zabranjeno im je i da ih u buduće objavljuju.

Ako prekrše ovu mjeru, očekuje ih kazna od pet hiljada kuna (oko 1.330 KM), koja će se povećavati ako to budu ponavljali.

- Ova presuda je presedan u Hrvatskoj, jako je važna generalno, s obzirom na to da živimo u vrijeme digitalnih medija kada je zaštita podataka postala isto toliko bitna koliko i samo korištenje tih podataka s digitalnih medija. A ovo je presedan u smislu da je napokon neko prepoznao da je, kad je već zaštita privatnosti u pitanju, od posebne važnosti zaštita privatnosti djece. Sada napokon postoji ova presuda kao presedan koji će omogućiti svim drugim roditeljima koji žele zaštititi prvatnost svoje djece, da to i učine - kazao je za portal index.hr zadovoljno Milan Popović.

Severinin tim do sada nije komentirao ovu odluku Suda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.