open-navfaktor-logo
search
Bh. golman
Milan zvanično predstavio Begovića: Šta je bh. golman rekao o Zlatanu Ibrahimoviću?
Dočekan sam i primljen na nevjerovatan način i jedva čekam da sve počne, kazao je Begović u uvodu svog obraćanja
16.01.2020. u 15:26
get url
text

Nekada prvi golman fudblaske reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović prije tri dana stigao je na posudbu u redove Milana, a sinoćnju pobjedu nad SPAL-om (3:0), u osmini finala Kupa Italije, pratio je s klupe.

Stasiti Trebinjac u redove sedmerostrukog prvaka Evrope stigao je kao posuđeni igrač Bournemoutha, a kao novi fudbaler Rossonera zvanično je predstavljen na današnjoj press konferenciji zajedno sa Simonom Kjaerom.

- Velika mi je čast biti dio kluba sa tako velikom historijom i tradicijom. Dočekan sam i primljen na nevjerovatan način i jedva čekam da sve počne - kazao je Begović u uvodu svog obraćanja predstavnicima medija, a zatim je dodao:

- Nastojat ću da pomognem timu da bude što uspješniji, a trudit ću se da svojim profesionalizmom budem pravi primjer. Radit ću sa Gigijem (Gainlugi Donnarumma, op. a.) koji je jako dobar. Stigao sam kako bih mu pomogao i bio stimulacija, a on je jedan od najboljih golmana na svijetu.

Uprkos svemu rečenom, bh. golman koji je zadužio dres s brojem jedan, kaže kako ima svoje ciljeve.

- Moram svaku utakmicu odigrati na maksimumu i dati sve za klub. Nema razloga da se ne borimo s najboljim timovima. U našoj svlačionici ima mnogo kvalitete, a tu je Zlatan koji je lider, pobjednik, koji uvijek daje sve od sebe, što očekuje i od svojih saigrača - rekao je Begović.

Iako je igrao na skoro svim najljepšim stadionima u Engleskoj, Begović je ostao impresioniran San Sirom, stadionom kojeg Milan dijeli s gradskim rivalom Interom.

- Stadion je fantastičan. Bukvalno možete udisati klupsku tradiciju i historiju. Sigurno je posebno mjesto za igrati. Zadovoljstvo mi je biti ovdje pred sjajnim navijačima - kazao je bh. golman.

Begović se na kraju osvrnuo i na italijanski fudbal...

- Čuo sam mnogo lijepih stvari o italijanskom fudbalu. Imam mnogo prijatelja koji su igrali ovdje, a navijači su posebno pasionirani. Ovo je takmičenje visokog ranga, s veoma jakim igračima i jedva čekam da počnem - poručio je Begović na kraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.