open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Milanović i Erdogan na otvorenju Islamskog kulturnog centra u Sisku
Politički vrh Hrvatske i Turske, predvođen predsjednicima dviju država Zoranom Milanovićem i Recepom Tayyipom Erdoğanom, okupit će se u četvrtak, 8. septembra, na svečanom otvorenju Islamskog kulturnog centra u Sisku, najavio je u srijedu muftija Aziz Hasanović.
24.08.2022. u 14:08
get url
text

Muftija Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj Aziz Hasanović, prilikom susreta sa sisačkom gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček, ocijenio je taj događaj kao najveći religijski i politički skup ove godine u Hrvatskoj, najavljujući i potvrđene dolaske delegacija brojnih evropskih država. 

- Sisak će toga dana, po brojnosti zvanica, biti centralni prostor u Evropi. Sisak i Hrvatska toga će dana dobiti prekrasni i jedinstveni objekt, arhitektonski unikatan, koji obilježava jedinstvena staklena kupola - rekao je Hasanović.

Dodao je kako je izgradnji centra prethodilo mnogo dogovora i sastanaka, i u uvjetima korone i potresa, koji su rezultirali kolektivnim uspjehom. Cijeli period priprema i izgradnje pratila je pozitivna atmosfera.

Hasanović je rekao da će Ikić Baniček i on biti domaćini velikog skupa, a u znak zahvalnosti na uspješnoj saradnji uručio joj je prvu pozivnicu za veliki događaj. 

Sisačka gradonačelnica je izjavila kako su Grad i Islamska zajednica sarađivali na projektu od polaganja kamena temeljca za Islamski kulturni centar.

Sisak je ponosan na svoju multietničnost i multikulturalnost, pa će se njegovi građani na svečanosti potvrditi kao dobri domaćini, kaže Ikić Baniček, prenosi Hina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.