open-navfaktor-logo
search
Dubrovnik
Milanović: Mnogi Hrvati identitetom potječu iz BiH
Hrvatski predsjednik Zoran Milanović kazao je danas u Dubrovniku kako mnogi Hrvati identitetom potječu iz BiH, "gdje se događa ono što nije dobro niti vodi prema dobrom".
02.02.2022. u 14:05
get url
text

- Hrvatski politički narod treba našu podršku i solidarnost. Godinama smo slušali tuđe prijekore, ultimatume, želje i pozdrave, a mi smo strpljivo i krotko radili svoj posao. A sad, potpuno svjesni ko smo, imamo pravo civilizirano postaviti zahtjeve i iskazati stav. Onaj ko na to nije spreman, ne koristi državu kako je treba koristiti - poručio je Milanović.

Milanović je također kazao kako u Srbiji prema dubrovačkoj književnosti "vlada konstanta kulturnog prisvajanja šleperskog tipa." Istaknuo je kako je dubrovačku književnost i kulturu nemoguće oteti.

- Na sigurnom smo. Budimo ponosni što neko to želi, a da ne može. Poistovjećenje Srba s dubrovačkom književnosti i historijom je nikakvo. Neka žive u iluziji. Mi ne pokušavamo aproprirati Stefana Lazarevića ili Stevana Dečanskog. Budite i hladni, pomalo i oholi - poručio je Dubrovčanima predsjednik Milanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.