open-navfaktor-logo
search
Predsjednik RH
Milanović se preko bh. Hrvata opet obračunava s Plenkovićem: Ne pomagaj, izginusmo
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović nastavio je obračun s premijerom Andrejom Plenkovićem.
16.12.2021. u 21:53
get url
text

Podsjećamo, Milanović je jučer uputio pismo u kojem je kritizirao Vladu Hrvatske, jer je prihvatila zaključke Vijeća Evropske unije kojima se ne spominje konstitutivnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Plenković mu je danas odgovorio da "čim se spomene Dejtonski sporazum, konstitutivni narodi su unutra."

Sada je Milanović replicirao Plenkoviću objavom na Facebooku.

"Objasnio nam je Andrej Plenković kako zaključke Vijeća EU o Bosni i Hercegovini - dugoročno pogubne za Hrvate u toj državi i štetne po nacionalni interes Republike Hrvatske - treba derivirati, dekriptirati i dešifrirati. Po njemu, dakle, treba nastaviti raditi ono što već godinama rade prolazni politički direktori koji kao kolonijalisti baš to, deriviraju, dekriptiraju i dešifriraju prava i obveze konstitutivnim narodima Bosne i Hercegovine, na štetu Hrvata redovno.

Nema se što tu dešifrirati, pročitana je to knjiga, treba djelovati. Ali razumijem ga. Odlučio je on svoj, ionako mizeran utjecaj u Briselu, ne rasipati, računa si, na takvu glupost kao što su temeljni nacionalni interesi Hrvatske i prava Hrvata u BiH. Ok, ako nije želio ugroziti svoju ličnu briselsku karijeru, pitam ga - zašto nisi naložio Grlić Radmanu da stopira usvajanje tako beskorisnih, dapače, štetnih zaključaka? Ako mu je promaklo dok je bio u Sarajevu, podsjećam kako BiH ulazi u izbornu godinu, a Hrvati i dalje nemaju nikakve garancije da ponovno neće biti izigrani. Zaključci Vijeća EU koje je olako podržao samo trasiraju put prema tome da ih opet izigraju. Vidim kako je Plenković očekivao i moju zahvalnost što me je, ispada tako, branio u Sarajevu.

Molim ga da me ne brani pred zlostavljačima Hrvata, malobrojnijeg naroda u BiH. Ne pomagaj, izginusmo. Osim toga, zbog čega bi me branio? Zar ne mislimo isto?", napisao je Milanović na Facebooku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.