open-navfaktor-logo
search
Presuda
Milić treći put proglašen krivim: 16 godina i devet mjeseci zatvora za ubistvo "dječaka s planine"
Vijeće Okružnog suda u Banjoj Luci treći put je izreklo presudu Iliji Miliću (74) zbog ubistva Vasilja Kneževića koje se dogodilo 2018. godine, te je osuđen na 16 godina i devet mjeseci zatvora.
05.04.2021. u 14:48
get url
text

Vrhovni sud RS je dva puta ukidao presudu Miliću i vraćao slučaj ovom sudu na novi postupak, a prethodna dva puta Milić je bio osuđen na kaznu od 16 i po godina, a zatim na identičnu zatvursku kaznu kakva mu je i danas izrečena u banjalučkom sudu.

Proglašen je krivim za krivična djela teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Knežević je ranije u medijima bio poznat kao jedini stanovnik u katunskom naselju u mjestu Šepirice, na obroncima Vlašića, a pisalo se o njegovom "hobiju" razminiranja nekadašnje linije vlašićkog fronta, gorštačkom načinu života u divljini i nazivan je "dječakom s planine".

Milić je bio optužen da je 10. aprila 2018. godine u mjestu Kruševo Brdo kod Kotor Varoši iz svoje porodične kuće uzeo automatsku pušku, a zatim otišao do obližnje doline sa namjerom da ubije Kneževića, a sa kojim je bio u svađi oko seoskog vodovoda. Rafalnom paljbom je ispalio više metaka u njegovom pravcu i nanio mu pet prostrijelnih rana, usljed čega je došlo do razorenja mozga i trenutne smrti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.