open-navfaktor-logo
search
Kolateralna šteta
Miličević o Dodikovim najavama: To vodi u nešto za što RS nije spreman, završit će u potpunoj izolaciji
Nakon više istupa u javnosti u kojima je Milorad Dodik najavio da će bh. entitet RS povući svoje kadrove, odnosno saglasnost za Oružane snage BiH, Upravu za indirektno oporezivanje, državne policijske agencije i VSTV, a sada kada je taj stav zauzet i na sjednici Izvršnog komiteta SNSD-a, RS je u opasnosti da bude kolateralna šteta.
11.10.2021. u 14:36
get url
text

Ovo je izjavio Milan Miličević, predsjednik Glavnog odbora SDS-a, reagujući na ove najave te ukazao da je sada sasvim jasno da je RS postao talac Izvršnog komiteta SNSD-a, pa samim tim i jednog čovjeka, saopćio je SDS.

- Ova inicijativa, za koju mislim da je još jedan pokušaj zaštite ne bilo koga u RS-u, već zaštite očuvanja lične imperije, još je jedna osmišljena prilika za skretanje pažnje s velikih, ogromnih afera koje su uzdrmale ne samo RS, nego cijelu BiH, poput afere "Kisik", nabavke medicinske opreme i silnih zloupotreba javnih resursa. Za mene je to samo to i neću dati podršku za lažne izjave o nezavisnosti koje će završiti kao i sve ostale obmane ove vlasti, s rizikom da nas odvede u duboku krizu - poručio je Miličević i dodao:

- Takve inicijative su vrlo opasne i ne bih ih poželio RS-u ni njenom narodu. To vodi u nešto za šta RS nije spreman, a zbog tih "ratnih igara" pojedinaca završit će, u najmanju ruku, u potpunoj izolaciji. Naravno da će to biti na štetu građana RS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.