Milioner pet dana živio na ulici pa siromašnima dao milione

Objavljeno: 02.11.17 u 18:11

Ruski milioner Aleksandar Rosljakov nedavno se prijavio za sudjelovanje u reality showu “Tajni milioner”. 

Aleksandar Rosljakov
Aleksandar Rosljakov

Pet dana živio je na ulici kao beskućnik. Pretvarao se da je propali učitelj bez kuće, a kod sebe je imao ruskih rublji u vrijednosti od samo 30 KM.

Noći je provodio u skloništu za beskućnike “Everybody's Road“, kojem je kasnije, kao i ljudima koje je tamo upoznao, darovao velike iznose novca.

Po završetku showa vlasnicima skloništa za beskućnike poklonio je luksuznu vilu vrijednu 111.000 eura, koja je uskoro postala novo sklonište.

Piscu Arseniju Jankovoskom kojeg je upoznao u skloništu, poklonio je stan i ugovor sa izdavačem koji će objaviti njegovu knjigu, a Arsenij sada piše knjigu "Druga šansa" koja će opisati njegov život, uključujući i susret sa Aleksandrom.

Još jedan stan oligarh je poklonio Svjetlani Stepanovoj i njeznoj djeci. Svjetlana je prije nego što je upoznala Aleksandra lutala po iznajmljenim stanovima sa četvero djece i jedine stvari koje su imali su bili krevet i kofer sa uspomenama. Uz četvorosobni stan, Aleksandar je Svjetlani poklonio i milion rubalja (oko 30.000 KM).

Aleksandar je tokom pet dana sudjelovanja u emisiji morao raditi u skloništu za pse "Valenta", pa je i tu ostavio poklon od 30.000 KM.

Još 30.000 KM ruski milioner poklonio je Andreju i Nataliji, mladoj porodici čije dijete boluje od hidrocefalusa.