open-navfaktor-logo
search
Iskoristili klauzulu
Milioneri donijeli odluku, kupuju Barceloninog napadača
Borussia Dortmund će Barceloni za Alcacera isplatiti 23 miliona eura, te još eventualnih pet ukoliko napadač ispuni bonuse koji su definisani ugovorom
23.11.2018. u 14:40
get url
text
Paco Alcacer
Paco Alcacer

Devet golova u osam nastupa u dresu Borussije Dortmund najbolja su preporuka za španskog napadača Paca Alcecera koji je na Signal Iduna Park stigao na posudbu iz Barcelone.

Čini se da 25-godišnjem napadaču savršeno odgovara njemačka Bundesliga, a zahvaljujući njegovim golovima Milioneri trenutno zauzimaju lidersko mjesto u fudbalskom šampionatu Njemačke.

Kada već sve ide "kao po loju" u BVB-u se ne žele mnogo kockati, pa su, prema pisanju brojnih medija u Njemačkoj, odlučili iskoristiti opciju otkupa Alcacerovog ugovora od katalonskog velikana. Rukovodstvo njemačkog velikana odlučilo se na ovu opciju koja je već ranije bila dogovorena stvar. Borussia će Barceloni za Alcacera isplatiti 23 miliona eura, te još eventualnih pet ukoliko Paco ispuni bonuse koji su definisani ugovorom.

Da je sretan i zadovoljan u Dortmundu potvrdio je i španski napadač, pa će mu sigurno dodatno pogodovati i činjenica da je BVB u potpunosti otkupio njegov ugovor od Barcelone.

- Jednostavno sam sretan u Dortmundu. Dolazak u BVB za mene je bio pravi korak u pravom trenutku. Ja se samo nastojim zahvaliti svojim nastupima i golovima - rekao je Alcacer.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.