Najavio kraj

Miljenik navijača: Završio sam sa reprezentacijom BiH!

Objavljeno: 02.10.2018. u 13:15

U preostale četiri utakmice, treba dati šansu mladim igračima, kazao je Stipanović

Andrija Stipanović (lijevo) završio reprezentativnu karijeru

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine porazima od Finske i Češke, šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini, svela je na teoriju.

Do kraja kvalifikacija Zmajevi će odigrati još četiri utakmice (dva puta Bugarska, te po jednom Češka i Finska), a po svemu sudeći tada za BiH neće nastupiti Andija Stipanović.  

Iskusni košarkaš i miljenik navijača u razgovoru za Sportski magazine Al Jazeere Balkans, objavio je da se oprostio od dresa reprezentacije Bosne i Hercegovine.

- Mislim da je veliku uspjeh što smo i do sada napravili, plasiravši se u zadnji krug kvalifikacija. U preostale četiri utakmice, treba dati šansu mladim igračima. Što se mene lično tiče, mislim da sam završio s reprezentacijom. Proveo sam izvrsno vrijeme, prekrasne godine, ali mislim da je vrijeme da mladi vide kako je igrati za reprezentaciju i da skupe iskustvo koje će im biti neophodno u karijeri - kazao je Stipanović za Al Jazeeru.

Izvor:   Al Jazeere Balkans

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije