Milošević: Ne zanima me ko će biti prvak, imamo obavezu prema 150-200 zaljubljenika u Radnik

Objavljeno: 21.04.17 u 17:32

Jedan od najzanimljivijih mečeva petog kola Lige za prvaka BiH u nedjelju na Gradskom stadionu u Bijeljini igraju Radnik i Željezničar.

 

Milošević: Bit ću nezadovoljan ako na kraju ne budemo četvrti
Milošević: Bit ću nezadovoljan ako na kraju ne budemo četvrti

Ekipe su to koje se itekako dobro poznaju. Radnik i Željo su već četiri puta odmjerili snage ove sezone i između trenera Miloševića i Petrovića sigurno ne postoje nikakve tajne.

- Ovo je utakmica kojom počinjemo seriju od četiri utakmice koje će vjerovatno odrediti naš konačni plasman na tabeli. Znamo ambicije Željezničara, kao i njihov kvalitet, jer smo sa njima imali nekoliko okršaja u poslednjih mjesec dana. Među nama nema tajni. U poslednjih deset dana su se oporavili neki naši igrači, konkurencija je zdrava i ovo je posle duže vremena utakmica u kojoj mi u stručnom štabu imamo slatke muke na određenim pozicijama u timu. Pojedini igrači još nisu u formi nakon izlaska iz povreda, ali će to biti sve bolje iz utakmice u utakmicu. Moram reći da mene ne zanima ko će biti prvak BiH, jer to ne može da bude Radnik, mi gledamo svoj interes i u svakoj utakmici ćemo pokušati da uzmemo što više bodova, počevši od ove u nedelju - rekao je trener Semberaca.

- U naredne četiri utakmice domaćini smo za redom Željezničaru, Sarajevu i Krupi, a gostujemo Slobodi i one će konačno utjecati na plasman na tabeli. Bez ikakvog okolišanja u ovu seriju utakmica ulazimo sa ambicijom da zadržimo četvrto mjesto na kome se nalazimo. Ne skrivamo te ambicije, koje do sada nismo previše isticali u medijima. Međutim, nećemo sebi da uskratimo pravo da postignemo što više. Ja sam veliki optimista kada je u pitanju naš plasman i lično ću biti jako nezadovoljan ako na kraju prvenstva ne budemo četvrti. Mislim da imamo kapacitet za to i ovi momci su to svojim radom zaslužili. Nadam se da će oni kvalitet da prenesu na teren, da budu svjesni trenutka u kom se nalaze i da preuzmu odgovornost jer imaju kapacitet za to, a sa druge strane nemaju stegu zbog straha od uspijeha, jer su u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazali kvalitet da budu u samom vrhu bh. fudbala - dodao je Milošević.

- Prvi put direktno kažem ovo, jer smatram da momci i ekipa, kao i ljudi oko tima tokom prvenstva daju svoj maksimum, uzimajući u obzir sve okolnosti. Ponavljam,optimista sam pred naredne četiri utakmice i bit ću jako nezadovoljan ako na kraju ne budemo četvrti. Igrači su zaslužili da materijalizuju rad koji su uložili cijele godine. Imamo obavezu prema sopstvenom radu koji smo uložili, prema velikoj energiji i podršci predsjednika Krstajića i prema 150-200 zaljubljenika u Radnik koji nas prate na svim utakmicama. Iz tih razloga ćemo uložiti svoj maksimum, jer želimo da sa terena izađemo ponosni i uzdignute glave jer smo dali sve od sebe - zaključio je trener Radnika.