open-navfaktor-logo
search
NBA
Milwaukee bez Antetokounmpa preslab za Denver, Toronto bolji od Utaha
Košarkaši Denver Nuggetsa savladali su ekipu Milwaukee Bucksa sa 109:95, u derbiju večeri NBA lige.
10.03.2020. u 10:07
get url
text

Denveru je to bila 43. ovosezonska pobjeda kojom se učvrstio na trećem mjestu Zapadne konferencije.

Domaći sastav do pobjede je prevodio Jamal Murray s 21 poena, dok je Paul Millasam dodao 20 poena i deset skokova. S druge strane najefikasniji je bio Kyle Korver s 23 poena.

Milwaukee je u ovom meču nastupao bez prve zvijezde tima Giannisa Antetokounmpa koji ima probleme s koljenom, te bez beka Erica Bledsoa koji se oporavlja od povrede.

Denver je znao iskoristiti izostanak najvećih zvijezda protivnika i već prvu četvrtinu je dobio s 15 poena razlike, a tu prednost domaći košarkaši bez većih problema su održavali do kraja meča.

Aktuelni prvaci, Toronto Raptorsi, u gostima su bili bolji od Utah Jazza sa 101:92. Raptorse su s "double-double" učinkom predvodili Pascal Siakam i Serge Ibaka. Siakam je imao učinak od 27 poena, 11 skokova i osam asistencija, dok je Ibaka upisao 27 poena i 13 skokova.

S druge strane podbacile su prve zvijezde Utaha. Donovan Mitchell je upisao samo 11 poena, Rudy Gobert šest, a Bojan Bogdanović pet poena. Ekipu je predvodio Joe Ingles s 20 poena, međutim to nije bilo dovoljno protiv raspoložene ekipe Raptorsa.

Utah je uprkos porazu ostao na četvrtom mjestu zapadne konferencije, dok je Toronto drugi na istoku.

Rezultati:
Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 143:138
Denver Nuggets - Milwaukee Bucks 109:95
Utah Jazz - Toronto Raptors 92:101

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.