open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
Minimalac Francuza: Zmajevi skupo prodali kožu protiv svjetskih prvaka
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Francuske u meču 3. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. 
31.03.2021. u 22:36
get url
text

Trikolori su na Grabvici slavili sa 1:0, ali su Zmajevi pružili snažan otpor i skupo su prodali kožu. Ovo je bila jedanaesta utakmica u kojoj naš tim nije osjetio slast pobjedu (posljednji put slavili smo protiv Lihtenštajna 18. novembra 2019. godine.  

Ivaylo Petev odlučio je promijeniti formaciju i umjesto 4-2-3-1 zaigrali smo sa trojicom centralnih bekova, sa zgusnutim veznim redom i odsječenim Džekom u vrhu napada.

Za razliku od meča u Finskoj, selektor Zmajeva, koji zbog koronavirusa nije sjedio na klupi, napravio je nekoliko promjena. Meč nisu počeli Ćivić, Gojak i Stevanović, a umjesto njih od prve minute zaigrali su Ahmedhodžić, Hadžiahmetović i Kolašinac.

Gosti su zaprijetili u 3. minuti, ali je sudija Orsato "zaustavio" Mbappea dosudivši ofsajd. Za svaki slučaj i Šehić je "skinuo" zicer najskupljem fudbaleru današnjice.

Prvu priliku Trikolori su imali u 11. minuti, kada je Coman nakon duge akcije šutirao sa vrha šesnaesterca, a lopta odlazi pored gola. Četiri minute kasnije isti igrač je šutirao glavom na ubacivanje Mbappea, ali golman bh. tim ponovo je na visini zadatka.

U 24. minuti posla je imao i Lloris. Golman Francuske boksovao je loptu nakon što je Todorović snažno šutirao sa vrha šesnaesterca. Minut kasnije najbolja prilika za BiH.

Pjanić je ubacio iz kornera, Ahmedhodžić šutirao glavom, a Lloris je nevjerovatnom intervencijom spasio svjetske prvake.

U finišu prvog dijela zaprijetili smo iz kontre, ali je Kolašinac pogriješio u završnici. Uslijedila je rekontra, a Ahmedhodžić je uspio izblokirati udarac Mbappea.

{$galerijaFotografija}

I na otvaranju drugog dijela Zmajevi su kontrolisali utakmicu, a iz polukontre prvi smo zaprijetili. Ipak, ubacivanje Kolašinca sa lijeve strane izblokirao je Pavard.

U 60. minuti pala je koncentracija zadnjoj liniji Zmajeva i Trikolori su to kaznili. Nakon nesporazuma Hadžikadunića i Ahmedhodžića gosti su izveli korner, a u nastavku akcije usamljeni Griezmann glavom je matirao Šehića.

Spornu situaciju vidjeli smo u 72. minuti. Zmajevi su kombinovali, Džeko je ostavio loptu na vrhu šesnaestrca za Krunića koji je srušen u trenutku kada je želio šutirati, ali sudije Orsato nije se oglasio.

U 81. minuti Pjanić je pokušao iz slobodnjaka, ali je pogodio "živi zid".

BiH - Francuska 0:1 (0:0)

Stadion Grbavica. Bez gledalaca. Strijelac: 0:1 - Griezmann (60). Sudija: Daniele Orsato (Italija). Žuti kartoni: Hadžikadunić, Saničanin, Hadžiahmetović, Ahmedhodžić (BiH), Varane, Lemar, Pogba (Francuska).

BOSNA I HERCEGOVINA: Šehić, Todorović (od 78. Stevanović), Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Saničanin, Kolašinac, Hadžiahmetović, Pjanić, Cimirot (od 86. Gojak), Krunić (od 86. Prevljak), Džeko.

FRANCUSKA: Lloris, Pavard, Varane, Kimpembe, L. Hernandez, Lemar, P. Pogba, Rabiot, Coman (od 59. Giroud), Griezmann, Mbappe.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

bih1.jpg
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.