open-navfaktor-logo
search
Čas ekonomije
Ministar Kovačević napravio bi čimbur od 30 jaja za konsolidaciju univerziteta
Imate trideset jaja, trideset fakulteta. Možete ih staviti u školjku, to se zove integracija. A šta se zove konsolidacija? To je čimbur, kad ga napravite i možete ga slasno pojesti, rekao je ministar finansija KS
04.12.2019. u 12:22
get url
text

Amel Kovačević, ministar finansija u Vladi Kantona Sarajevo, danas se obratio javnosti pokušavaši sa jajima i čimburom pojasniti šta znači integracija i konsolidacija univerziteta. 

- Imamo jednu vrstu dileme, gdje i kako sa sredstivma, to je prvi čas ekonomije u školi. Ima li prostora da efikasnije upravljamo resursima i da stvari koje imamo u društvu, da li te stvari trebamo praviti iznova na moderniji način. Ja sam jučer pokušavao da objasnim prijateljima šta znači integracija i konsolidacija univerziteta. Imate trideset jaja, trideset fakulteta. Možete ih staviti u školjku, to se zove integracija. A šta se zove konsolidacija? To je čimbur, kad ga napravite i možete ga slasno pojesti. U ovom trenutku imamo školjku, a nemamo čimbur, a treba nam čimbur - rekao je ministar Kovačević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.