Ministar Mulabdić: Nijedno dijete za Novu godinu ne bi trebalo biti bez paketića

objavljeno: 27.12.2017. u 14:22

Vedran Mulabdić, ministar unutrašnjih poslova, i Mevludin Halilović, policijski komesar KS, danas su posjetili Dječiji dom "Bjelave" te štićenicima Doma uručili novogodišnje paketiće.

Ministarstvo je ove godine uštedjelo na troškovima upotrebe mobilnih telefona u službene svrhe te na troškovima reprezentacije, pa su za taj novac kupili paketiće za 53 mališana ovog doma.

Poželivši im sretnu Novu godinu, ministar je kazao da su djeca budućnost ove zemlje, te da građani kako ne bi svoju, ne smiju ni ovu djecu zaboraviti ni za jedan praznik.

- Danas smo ovoj djeci željeli pružiti ono što pružamo i svojoj djeci. Nijedno dijete ne bi trebalo za Novu godinu biti bez paketića, te smo od ušteđenog novca odlučili obradovati djecu bez roditeljskog staranja. Nadam se da će uštede, od koji će novac usmjeriti u slične akcije, od ove godine postati tradicija u MUP-u KS i Upravi policije, bez obzira ko će biti ministar ili komesar - kazao je Mulabdić.

 Ministar i komesar danas su sa Saudinom Đurđevićem, direktorom Dječijeg doma Bjelave, dogovorili i da će početkom naredne godine organizirati prijevoz djece iz Doma, kako bi ih posjetili u MUP-u KS.

- Tom prilikom ćemo djecu počastiti sokovima i drugim slatkišima, te uz ugodno druženje prezentirati im materijalno-tehnička sredstva MUP-a KS. Nadamo se da ćemo ovim činom djeci na pravi način približiti zanimanje policajca, te probuditi kod njih želju da, kada odrastu, njihov profesionalni život vodi ka MUP-u KS - istakao je minister Mulabdić.