open-navfaktor-logo
search
Hulusi Akar
Ministar nacionalne odbrane Republike Turske pisao Jasminu Duvnjaku
Ministar nacionalne odbrane Republike Turske Hulusi Akar uputio je pismo predsjedavajućem Skupštine Ze-Do kantona
05.10.2018. u 11:33
get url
text

Posredstvom Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine u kabinet predsjedavajućeg Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmina Duvnjaka stiglo je pismo ministra nacionalne odbrane Republike Turske Hulusi Akara u kojem se zahvaljuje na proglašenju za počasnog građanina.

- Veoma sam počastvovan činjenicom da me je Skupština Zeničko-dobojskog kantona iz prijateljske i bratske Bosne i Hercegovine proglasila počasnim građaninom. Ovim putem izražavam žaljenje što, zbog obaveza i punog rasporeda, nisam bio u mogućnosti lično prisustvovati ovoj važnoj ceremoniji.

Za vrijeme mog mandata u Bosni i Hercegovini imao sam priliku da izbliza upoznam braću i sestre sa kojima nas vežu snažne kulturne i historijske veze. Vjerujem da će se zajedništvo, koje osjećamo u srcima, nastaviti još snažnije u svim oblastima.

Koristim priliku da Vama i uvaženim poslanicima Skupštine Zeničko-dobojskog kantona poželim dobro zdravlje, puno uspjeha i sreće - napisao je Hulusi Akar, koji je službovao na čelu Turskog kontigenta UN snaga u Zenici i pomogao u realizaciji brojnih projekata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.