open-navfaktor-logo
search
HDZ-ovci nisu došli
Ministar Osmanović za Faktor objašnjava zašto je otkazana sjednica VMBiH
Za narednu sedmicu bit će zakazana nova sjednica Vijeća ministara BiH i očekuje se da ministri iz reda HDZBiH dođu na sjednicu, kazao je ministar civilnih poslova Adil Osmanović
18.10.2018. u 13:46
get url
text

Ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda je nedolazak na današnju sjednicu Vijeća ministara BiH obrazložio bolovanjem, a ministar pravde Josip Grubeša i ministrica odbrane Marina Pendeš ranije preuzetim obavezama, kazao je u izjavi za Faktor ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović.

- Nadam se da to nije blokada, nego da je razlog njihovog nedolaska upravo to o čemu nas je informisao generalni sekretar Vijeća ministara pred početak sjednice. Mi smo se danas dogovorili da se u narednoj sedmici ponovo organizuje sjednica Vijeća ministara. Nadamo se da će ministri iz HDZ-a doći, jer ne vidim zašto bi se blokirao rad Vijeća ministara, koji treba da radi svoj posao dok se ne izabere novi saziv – kazao je Osmanović.

On se osvrnuo i na medijske napise o navodnoj HDZ-ovoj blokadi.

- Sve ostale informacije su nešto što se pojavljuje u medijima. Ovo što nam je saopćio generalni sekretar Vijeća ministara je za mene zvanična informacija. Ono što su ministri za danas uputili u pisanoj formi su zvanični stavovi – dodao je Osmanović.

VEZANI TEKST - Vijeće ministara BiH: Zbog HDZ-ovaca ponovo otkazana sjednica

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.