Ministarstvo civilnih poslova BiH posjetili predstavnici karate sporta u BiH

Objavljeno: 21.04.17 u 18:18

Predstavnici karate sporta u BiH naglasili su da su naredne olimpijske igre u Tokiju prilika da se osvoji olimpijska medalja

Olimpijada u Tokiju prilika za medalju
Olimpijada u Tokiju prilika za medalju

Povodom obilježavanja 50 godina postojanja Univerzitetskog karate kluba ''Bosna'' Sarajevo, te učešća karate reprezentacije Bosne i Hercegovine na Evropskom karate prvenstvu u turskom gradu Koaceli od 4. do 7. maja, u Ministarstvu civilnih poslova BiH boravili su predstavnici Karate saveza BiH, predstavnici UKK Bosna, reprezentativci BiH u karateu, te gosti iz reprezentacija Makedonije i Srbije.

Predstavnici karate sporta u BiH naglasili su da su naredne olimpijske igre u Tokiju prilika da se osvoji olimpijska medalja, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

- Naš cilj da medalja dođe u BiH, a ako to bude i neko iz regiona onda ćemo svi zajedno slaviti. BiH je uvijek imala vrhunske sportiste i to je garant uspjeha - poručio je selektor seniorske karate reprezentacije BiH Suad Ćupina.

Predstavnici Ministarstva civilnih poslova BiH, pomoćnik ministra Suvad Džafić i savjetnik ministra za sport Sabahudin Topalbećirević, naglasili su da Ministarstvo općenito podržava sport i sportiste te da će u okviru nadležnosti ove institucije pomoći Karate savezu BiH da ostvari dobar rezultat.

Član predsjedništva Karate saveza Denis Muhović informisao je prisutne da savez ima ogromih problema kada je riječ o finansiranju te apelovao da u budućnosti oblast finansiranja sportskih saveza i vrhunskog sporta uredi na najbolji mogući način.

Selektor seniorske reprezentacije Crne Gore Slavenko Bajić i sportski direktor Karate saveza Makedonije Blagoj Atanasov prenijeli su iskustava u oblasti sporta i karatea u svojim zemljama istakavši način i modele finansiranja.