open-navfaktor-logo
search
Podrška
Ministarstvo kulture i sporta KS podijelilo novac, pogledajte ko su dobitnici
Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo objavilo je danas posljednji spisak dobitnika podrške po Javnom pozivu za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture i sporta.
08.09.2020. u 18:48
get url
text

Najveći pojedinačni iznos iz oblasti kulture dobilo je Udruženje za kulturu i umjetničko stvaralaštvo "Panglas" za potrebe snimanja igranog filma Paviljon. To je Udruženje dobilo 30.000 KM.

Deset hiljada KM manje je dobilo Udruženje Realstage za produkciju kratkog igranog filma Devouring architecture, te produkciju filmova Sedam strahova i Shipbuilding.

{$galerijaFotografija}

Kada je raspodjela novca iz oblasti sporta u pitanju, najveći pojedinačni iznos od 15.000 KM je dobilo Udruženje Gorska služba spašavanja – Stanica Sarajevo, a 10.000 KM je dobilo Kantonalno javno preduzeće "Skenderija".

{$galerijaFotografija}

Ovim je završena dodjela sredstava po Javnom pozivu za 2020. godinu. Iz Ministarstva podsjećaju sve aplikante kojima je isplaćena prva rata granta na obavezu dostavljanja potrebne dokumentacije kako bi opravdali isplaćena im sredstva. Ukoliko to ne urade, neće im biti odobrena isplata druge rate.

Spisak dobitnika sredstava iz oblasti kulture, septembar 2020
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.