Mjere iz Hrvatske

Ministarstvo povlači Ivana Del Vechija s mjesta ambasadora u BiH

Objavljeno: 11.01.2019. u 16:19

Hrvatski ambasador u Bosni i Hercegovini Ivan Del Vechio našao se pod kritikama zbog zbog susreta s Miloradom Dodikom u Banjoj Luci na neustavni Dan Republike Srpske

FOTO: SRNA

FOTO: SRNA

Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske donijelo je odluku o povlačenju hrvatskog ambasadora u BiH Ivana Del Vechija, doznaje Dnevnik Nove TV.

Podsjetimo, hrvatski ambasador u Bosni i Hercegovini Ivan Del Vechio našao se pod kritikama zbog zbog susreta s Miloradom Dodikom u Banjoj Luci na neustavni Dan Republike Srpske.

Na toj proslavi posmrtno je odlikovan Slavko Lisica, koji je u Hrvatskoj osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina. Del Vechio je izjavio kako nije bio na samoj proslavi, već se isti dan susreo s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

-Nisam bio na svečanom postrojavanju ni na dodjeli odličja. Ne pada mi na pamet da idem na to. Bio sam na sastanku s predsjedavajućim Dodikom. Nespretno je izabran datum za sastanak koji smo ranije dogovarali - rekao je Del Vechio.

Izvor:   Dnevnik.hr

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije