open-navfaktor-logo
search
Pozitivan na koronu
Ministarstvo zdravlja Crne Gore: Traži se kontrola zdravstvenog tretmana mitropolita Amfilohija
Ministarstvo zdravlja Crne Gore naložilo je menadžmentu Opće bolnice "Danilo I" na Cetinju da odmah sprovede postupak interne kontrole kvaliteta zdravstvene zaštite mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.
08.10.2020. u 16:26
get url
text

Mitropolit crnogorsko-primorski nalazi se na liječenju u Kliničkom centru Crne Gore nakon što je registrovano da je pozitivan na koronavirus.

- Izvještaj Komisije za internu kontrolu kvaliteta rada cetinjske bolnice treba da sadrži sve detalje u vezi sa sprovedenom dijagnostikom i liječenjem Amfilohija do upućivanja u Klinički centar radi nastavka liječenja. Po dobijanju izvještaja, Ministarstvo zdravlja će dalje cijeniti da li je potrebno formirati komisiju za eksternu kontrolu kvaliteta rada cetinjske bolnice u predmetnom slučaju - kazali su iz Ministarstva.

Navodi se da će eventualni stručni propusti biti proslijeđeni Ljekarskoj komori na dalje postupanje u skladu sa njihovim ingerencijama. Kako je ocijenjeno, u slučaju potrebe time se mogu baviti i drugi nadležni državni organi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.