Ministre, halal ti audi!

Objavljeno: 04.08.17 u 15:10 Autor: Mirsad Kebić/Frontal.ba

J...š ministra bez audija, i novinara bez "vijetnamke"! Jest’ da ne volim psovat’, ali eto, pročitah šta kolege novinari pišu o novom ministrovom vozilu. S druge strane, za sve ove godine ne nabavih "vijetnamku"! A i što će mi. Odrastao vozeći se u audijima. Ne službenim, već svojim.

Dane Malešević, ministar prosvjete RS-a, čovjek koji kupuje službene audije, zatvara škole u RS-u i brani djeci Bošnjaka da uče bosanski jezik
Dane Malešević, ministar prosvjete RS-a, čovjek koji kupuje službene audije, zatvara škole u RS-u i brani djeci Bošnjaka da uče bosanski jezik

Elem, "kolege zlobnici" odmah okidoše po ministru i audiju pa se zakačiše i za sportska sjedala. Dobro ljudi, pa neće u Ingolstadtu u onakve limuzine ugrađivati skemlije. Ako mu sjedala nemaju "Lendenwirbelstütze", onda i nije neki poseban. Svaki treći naš gastarbajter, s malo dužim boravkom ovdje, vozi takvog. Mahom za svoje pare. Ovdje, mislim u Njemačkoj. Odatle vam pišem. Zato se mi ovamo pitamo, kuda će ministar takvog audija voziti tamo.

Autoputevi završavaju u Čatrnji i Rudanci. Neka, ali da su u pola kao u zemlji gdje prave takve limuzine. A i da jesu, opet kratki su da se takva kola dokažu. Još ako nije "s-line", tu već ministra treba žaliti. Pitanje je hoće li čovjek dokučiti do dna svijesti šta mu takvo auto može pružiti.

No, nije ministar za to kriv. U daleko Trebinje leti se avionom. Aerodromi i ta priča. U Sarajevo ne vjerujem da ide, a u dijaspori se s takvim kolima nema kome kurčit’. Praštajte na rječniku, ponijelo me.

I da zlo bude grđe, s kupovinom audija, dovedoše u kontekst zatvaranje 15 škola. Pa nije vam ministar kriv što ne rađate djecu. A to što većina za to nema uvjete, to već slobodno možete, između ostalog, i njega pitati. Osim toga, jasno se kaže da su kola službena. Znači nije kraj svijeta, ostat će u službi pa makar se nekad prodala na licitaciji. Pošteno je da se koja para vrati u budžet.

Dakle, minstre, meni u cijeloj priči, gledajući to iz Bavarske, otadžbine službenih ti kola, ništa nije nejasno ni nelogično. Samo da me upita, ja bih preporučio BMW, mercedes ili passat. Ništa gore ne bi prošao, a niko ne bi skontao. Audi je već postao puno upadljiv pa se raja na to pali. Ako me razumiješ.

I što se mene tiče, ako pogodiš na kojem je jeziku ovaj blog, slobodno vozi audi kući, halal ti bilo!

VEZANI TEKSTOVI: 

Luksuz ne smije da trpi: Ministru isporučen Audi A6 sa sportskim sjedištima

U nekim mjestima nema nijednog učenika: Gasi se 15 škola u RS-u

Ministar prosvjete RS-a: Bošnjaci neće učiti o opsadi Sarajeva i genocidu u Srebrenici

Ramiz Salkić: Nema tog Maleševića koji može zabranama izbrisati istinu o genocidu u Srebrenici