Šminka za najluđu noć: Šljokice, naravno da mogu

Objavljeno: 23.12.16 u 18:54

Kako biste u najluđoj noći zasjali u pravom smislu te riječi, osim svečane haljine, cipela s visokom petom i frizure, važno je i kako ćete se našminkati. 

Evo šta u svijetu poznati vizažisti savjetuju:

1. Očistite lice, pa nanesite hidratantnu kremu Najvažnije je prvo pripremiti lice. Na očišćenu kožu nanesite hidratantnu kremu. Važno je da bude lagana jer ćete je staviti i na dio oko očiju. Uz ovakvu kremu šminku ćete lakše nanijeti, a i duže će se zadržati na licu.
2. Puder sa šljokicama Nakon toga stavite tečni puder u nijansi koju koristite. Za ovu prilku možete izabrati i svjetlucavi puder.
3. Rumenilo Najbolje će biti ako izaberete ono u kamenu. Nijansu uskladite s bojom ruža.
4. Istaknite oči To ćete najbolje uraditi ako šminka na obrazima i drugim dijelovima lica bude neutralnih nijansi. Ljubičastu ili zelenu koristite za tamne, crvenkastu ili ljubičastu za zelene, a smeđu ili zlatnu za plave oči.
5. Crveno na usne Usne obavezno prekrijte crvenim ružem. Može biti mat, ali pošto se radi o novogodišnjoj zabavi, najbolje će biti ako se ipak odlučite za karmin sa sjajem.
6. Šljokice Što se tiče šljokica, možete ih koristiti, samo neka bude s mjerom. Sasvim dovoljno bit će ako na kapke očiju stavite zlatnu ili srebrenu sjenu.