open-navfaktor-logo
search
Odbranio titulu
Miočić nakon pet rundi Cormiera poslao u penziju
Stipe Miočić obranio je naslov UFC prvaka i postao najveći teškaš u historiji.
16.08.2020. u 09:03
get url
text

Amerikanac hrvatskih korijena rano jutros, poslije pet rundi na UFC-u 252, jednoslagsnom sudijskom odlukom slavladao je Daniela Cormiera.

Za razliku od prva dva međusobna meča, koji su zvaršavali nokautim, ovoga puta bilo je nešto više taktiziranja, u kojem je Miočić bio bolji.

Borac, koji radi kao profesionalni vatrogacas,ovog puta bio vrlo oprezan, ali je istovremeno bio i vrlo opasan. Udarao je s distance, Cormieru nije dozvolio rušenje, iako je ovaj to pokušao napraviti u prvoj rundi, nije se opuštao u klinču što ga je u prvom meču koštalo poraza.

Bio je to savršeno izvršen plan borbe koji je dogovorio sa svojim timom, iako je nakon pobjede izjavio da u određenim trenucima meča nije imao pojma što radi, odnosno da se borio instiktivno.

Miočić je jednoglasnom sudijskom odlukom odnio pobjedu, a prema ocjenama dvojice arbitara dobio je četiri od pet rundi, dok je jedan sudija odlučio da je on dobio tri, a Cormier dvije runde.

DC se nakon meča žalio na ubod u oko, koji se i jeste desio, te je naglasio kako je do kraja ništa nije vidio.

Miočić je tako po četvrti put u karijeri uspješno obranio naslov UFC prvaka, pojas koji je dva puta osvajao, protiv Fabricija Werduma i Daniela Cormiera, kojem je ovo bila posljednja profesionalna borba.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.