open-navfaktor-logo
search
Kadrovska rješenja
Mirela Šutrović-Hadžiomerović na čelu BH-Gasa, a Edin Čano fabrike Zrak
Na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije data je prethodna saglasnost Nadzornom odboru privrednog društva Zrak d.d. Sarajevo za donošenje Odluke o imenovanju Edina Čane za vršioca dužnosti direktora ovog privrednog društva, do okončanja konkursne procedure, a najduže na period do 12 mjeseci.
12.01.2023. u 15:29
get url
text

Također, data je prethodna saglasnost ovom nadzornom odboru za donošenje Odluke o imenovanju Muhameda Suljagića za vršioca dužnosti izvršnog direkora Sektora za tehničke poslove i proizvodnju, te Lejle Hodžić za vršioca dužnosti izvršnog direktora Sektora za ekonomsko-pravne i finansijske poslove privrednog društva Zrak d.d.

Prije toga su date prethodne saglasnosti ovom nadzornom odboru za razrješenje vršilaca ovih dužnosti radi isteka perioda na koji su bili imenovani.

Prethodna saglasnost data je i Nadzornom odboru privrednog društva BH-Gas d.o.o. Sarajevo za donošenje odluke o imenovanju Mirele Šutrović-Hadžiomerović za vršioca dužnosti izvršnog direktora ovog privrednog društva, do okončanja konkursne procedure, a najduže na period do 12 mjeseci. Prije toga je data prethodna saglasnosti ovom nadzornom odboru za razrješenje vršiloca ove dužnosti radi isteka perioda na koji je bio imenovan.

Danas je izmijenjeno i dopunjeno Rješenje o imenovanju Radne grupe za izradu Prednacrta zakona o zaštiti kritične infrastrukture u Federaciji BiH, te su u ovu radnu grupu imenovani Ilijas Karamehmedović i Haris Delić.

Za učešće u radu i odlučivanje na predstojećim skupštinama privrednih društava danas su opunomoćeni Amadeo Mandić (JP Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o. Sarajevo), Halko Balavac (Energopetrol d.d. Sarajevo) i Adnan Frljak (Zrak d.d. Sarajevo).

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.