open-navfaktor-logo
search
Ponovljeni postupak
Mirsad Ovčina suspendovan na godinu: "Službenim licima upućivao prijetnje po život"
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine potvrdila je da je suspendovala Mirsada Ovčinu na godinu.
31.03.2022. u 14:23
get url
text

Ova kazne sportskom radniku iz Tuzle izrečena je u decembru prošle godine, ali se Ovčina žalio Apelacionoj komisiji FSBiH, no promjene odluke nije bilo.

VEZANI TEKST - Šta se događalo u Tuzli: "Zaključao sudije, prijetio im po život, ispoljavao silu"

- Postupajući po Odluci Apelacione komisije FSBiH od 4. februara 2022. godine, Disciplinska komisija FSBiH u ponovljenom postupku donosi odluku da se sportskom radniku Mirsadu Ovčini izriče kazna zabrana obavljanja funkcije u trajanju jedne godine, te novčana kazna u iznosu od 3.000 KM - potvrđeno je iz FSBiH.

Ovčina je kako tvrde iz Saveza kažnjen zbog prekršaja iz člana 55. stava 2 tačke "b" Disciplinskog pravilnika FSBiH (upotreba sile ili prijetnje prema službenom licu utakmice).

- Imenovani je po završetku utakmice 2. kola Premijer futsal lige BiH, odigrane 24. oktobra 2021. godine u "SKPC Mejdan" u Tuzli, između MNK Bosna Kompred Tuzla i KMF Policajac Banja Luka upućivao ozbiljne prijetnje po život i tijelo službenih lica utakmice, nakon čega je, kada su se službena lica u pratnji osiguranja smjestila u odgovarajuću prostoriju, imenovani ušao, zaključao vrata sa unutrašnje strane, te ponovo upotrijebljavao prijetnje i ispoljio silu prema službenim licima utakmice u vezi sa obavljanjem njihove službene dužnosti - saopćeno je iz FSBiH.

Utakmicu u Mejdanu, koja je završila 3:3 sudili su Amir Omerbašić iz Hrasnice, Emil Husković iz Mostara i Jovo Karić iz Istočnog Novog Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.