open-navfaktor-logo
search
Apel za pomoć
Mirsadu Hajriću za hitnu transplantaciju jetre potrebno 60 hiljada eura
Hajrić, koji je rođen 1973. godine, trenutno je zbog pogoršanog zdravstvenog stanja smješten na Odjelu gastroenterologije Univerzitetskog kliničkog centra u Banjoj  Luci
07.08.2019. u 17:53
get url
text

Potpredsjednik bh. entiteta RS, Ramiz Salkić u Prnjavoru je posjetio porodicu povratnika Mirsada Hajrića, kojem je za hitnu transplantaciju jetre u Istanbulu potrebno 60.000 eura.

Hajrić, koji je rođen 1973. godine, trenutno je zbog pogoršanog zdravstvenog stanja smješten na Odjelu gastroenterologije Univerzitetskog kliničkog centra u Banjoj  Luci. 

Potpredsjednik je danas u domu Hajrićevih razgovarao sa suprugom Emirom i sinom Adom, koji je ujedno i donor dijela jetre svom ocu. Radi se o hitnoj transplantaciji jetre sa živog donora u Memorial Hospital u Istanbulu. 

Hajrići su čestita i vrijedna povratnička porodica, koja je nažalost suočena sa velikim životnim iskušenjem. Nakon rata su se vratili na svoje ognjište, obnovili svoje imanje i kao svi Bošnjaci u ovom entitetu, uprkos svemu, borili se za bolji život. 

Teška bolest Mirsada Hajrića je veliki izazov za ovu porodicu, ali i sve nadležne institucije u entitetu RS i Bosni i Hercegovini. Najvrednije dobro djelo je spasiti ljudski život. Danas sam ovdje da pozovem sve nadležne sve institucije, fondove, ustanove, humanitarne organizacije, ali i sve dobre ljude u našoj domovini i dijaspori, da u skladu sa svojim obavezama, nadležnostima i mogućnostima, pomognu ovoj porodici. Pozivam da svi zajedno damo doprinos da spasimo ovaj život i da pomognemo ovoj porodici da nastavi normalno živjeti u svom Prnjavoru, kazao je tokom posjete potpredsjednik Salkić, navodi se u saopćenju potpredsjednika RS. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.