Mirza Teletović, jedan od najboljih košarkaša Bosne i Hercegovine, bit će predsjednik ovogodišnjeg žirija osamnaestog tradicionalnog Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine za 2018. godinu, u organizaciji Nezavisnih novina i Radio-televizije BiH.

Teletović je prvi predsjednik žirija do sada koji je bio i proglašen najboljim sportistom. Bilo je to na manifestaciji 2012. godine kada je žirijem predsjedavao Ivica Osim.

- Upravo ta činjenica da sam bio najbolji sportista BiH daje mi vrlo jasnu spoznaju o značaju ove manifestacije i pravičnosti donošenja odluka. Kao sportista znamo da su nagrade motivacija za budućnost, ne samo nagrađenima nego i drugima da teže biti bolji i uspješniji. Čast je i zadovoljstvo naći se u ulozi koju su prije mene obavljala najveća bh. sportska imana, ali ovo je svakako i velika obaveza. Izbor najboljeg sportiste BiH u organizaciji Nezavisnih novina i BHRT1 izrastao je u manifestaciju od velikog značaja za razvoj i promociju sportskih vrijednosti u BiH. Upravo zato svi mi koji činimo žiri moramo odgovorno pristupiti poslu, prepoznati i nagraditi isključivo najbolje pojedince, sportske kolektive i organizacije iz svih krajeva naše domovine - kazao je Mirza Teletović, kojem će u radu pomagati i ostali članovi žirija istaknuti bivši sportisti, sportski radnici i predstavnci medija u našoj zemlji.

Prva sjednica žirija bit će održana 1. novembra u Sarajevu. Druga je 8. novembra u Mostaru, treća 15. novembra u Banjoj Luci i četvrta, kada će biti verifikovane odluke, 17. decembra u sarajevskom hotelu Holiday nekoliko sati prije početka svečene dodjele priznanja.

Svečana manifestacija bit će održana 17. decembra u 20 sati u Kongresnoj dvorani hotela Holiday, uz direktan prijenos na BHT 1.

Partner Izbora je Olimpijski komitet BiH. Tradicionalni pokrovitelj manifestacije je Predsjedništvo BiH.