open-navfaktor-logo
search
Trener Bordo tima
Mirza Varešanović: Dal sigurno napušta Sarajevo, Vrančić i Balta ostaju, iduće sezone cilj je titula
Uoči utakmice posljednjeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu između Sarajeva i Igmana održana je konferencija za medije.
27.05.2023. u 13:28
get url
text

Utakmicu je najavio trener Mirza Varešanović, trener Bordo tima.

- Očekuje nas dobra utakmica, sa dobrim protivnikom. Pokazali su da su jako dobra ekipa. Imaju imperativ rezultata, mi imamo imperativ da ostavimo dobar utisak, da završimo sezonu na pravi način, a to je pobjeda. Dat ćemo sve od sebe da sutra ostvarimo dobar rezultat - započeo je trener Sarajeva.

- Nema opuštanja. Nama je najbitnije da smo osigurali Evropu. Mislim da smo to trebali uraditi i ranije, ali bile su neke okolnosti o kojima ne bih sad razgovarao. Sarajevo je veliki klub i mora ići na pobjedu svaku utakmicu - rekao je Varešanović.

Trener Sarajeva je istakao da će Vrančić i Balta ostati u Bordo timu.

- Već duži period planiramo pojačanja. Imamo skaute. Vrančić i Balta, ja sam siguran 99 posto da ostaju. Ostavili su jako dobar utisak. Njima se jako sviđa u Sarajevu. Žele biti članovi našeg kluba. Imali smo tri stranca viška, a onda dva, nije bilo lako dva stranca staviti na tribine svaku utakmicu. Moja želja je da broj stranaca svedemo na pet i da nemamo problema sa tim - kazao je trener Sarajeva pa nastavio:

- Ja ću nastojati da gledam preka akademiji, već par igrača trenira sa nama. Sigurno da će tri-četiri-pet igrača krenuti s nama na pripreme, sve ostalo je do njih. Mi se moramo više posvetiti akademiji. Najveći problem je prelaz iz juniorskog fudbala u seniorski. To je velika želja, da što više tih igrača uspije u našem klubu - smatra Varešanović, koji je poručio da Dal Varešanović napušta Bordo tim na kraju sezone.

- Dal sigurno napušta Sarajevo. Imamo veliki broj ponuda, ali ima dosta ponuda. Svakodnevno stižu ponude. Mislim da mu je vrijeme da ide s obzirom na sve što je preživio zadnjih šest mjeseci – otvoreno je rekao Varešanović.

- Uvijek sam govorio da nama samo treba vremena, jer je došlo puno igrača i puno stranaca. Novi jezik, nova liga, novi mentalitet, tradicija. To zahtijeva malo više vremena da se oni navknu na tu novu okolinu. To se i pokazalo. Mi sada kao slavimo jer smo izašli u Evropu, ali to nije FK Sarajevo. Ne smijemo se zadovoljavati Evropom. Sticajem okolnosti, za nas je ovo veliki uspjeh, ali moramo se vratiti na prave staze. Jedini pravi uspjeh za nas je titula. Nikako ovako. Iduće sezone je titula cilj – izjavio je trener Sarajeva.

Susret je na programu sutra od 17 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.