Riječ je o 20 osoba, ne računajući svećenike koncelebrante, koji su unaprijed obaviješteni o svemu i čija su imena poznata sigurnosnim službama, a iz ove agencije sve ostale potiču da tog dana učestvuju na redovnoj misi u svojim župama te upute svoje molitve za žrtve Blajburške tragedije i sve nevine žrtve bilo kojeg naroda.

U saopćenju se nadalje navodi kako će, s obzirom na veliko zanimanje medijskih kuća za praćenje mise koju će u sarajevskoj katedrali predvoditi vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić, misno slavlje direktno prenositi RTV Herceg-Bosne i bit će emitirano uživo na HRT-u, a video materijali bit će besplatno ponuđeni svim TV kućama i ostalima te će ih moći preuzeti po okončanju mise.

Dodaje se kako će samo službeni fotograf moći fotografirati tokom mise te da će fotografije u realnom vremenu biti besplatno ponuđene svima, uz navođenje izvora.

- Riječi uvoda u misu i cjelokupnu propovijed moći će dobiti sve zainteresirane novinske agencije koje se prethodno do 20 sati, 15. maja prijave na e-mail Katoličkog tjednika. Propovijed i uvod u misno slavlje također će biti objavljeni na mrežnima stranicama Katoličke tiskovne agencije odmah nakon što bude izrečena - ističu iz agencije.

Želeći izbjeći, kako kažu, moguće narušavanje svetosti liturgijskog čina i samog prostora zbog prisutnosti mnoštva medijskih radnika, svima će biti dostupno preuzimanje potrebnih materijala pa neće biti omogućen ulaz u katedralu drugim medijskim radnicima osim već navedenima koji su uključeni u direktni prijenos i fotografiranje.