open-navfaktor-logo
search
Navija za Zvezdu
Misimović: Bajević me napao zbog lažnih informacija, Zeljkovićev sam savjetnik
Zvjezdan Misimović, bivši fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine gostovao je u podcastu portala SportSport.ba "Moja garaža, moja pravila".
27.05.2021. u 21:41
get url
text

Nekada sjajna desetka bh. nacionalnog tima je tokom izbora selektora navukla gnjev skoro kompletne sportske javnosti u BiH. Misimović je predložio Ivayla Peteva, koji je u konačnici izabran, dok je Emir Spahić podržavao Sergeja Barbareza.

VEZANI TEKST - Ekskluzivno: Spahić objasnio zašto je izabrao Barbareza, kako je Misimović zloupotrijebio njegovo povjerenje?

- On je jednostavno imao svoj stav i viđenje, ja sam drugačije malo razmišljao, a na kraju su čelnici Saveza donijeli tu odluku. Uvijek na kraju "dobiješ račun". Potvrdilo se ono što sam očekivao i vidio u Petevu. Petev je stručnjak koji ima iskustvo. Svi mu nabijaju to sa Dinamom, ali on je stvorio dosta igrača u tom periodu u Dinamu i osvojio je u karijeri dosta drugih titula. Atmosfera u ekipi je dobra, igrači su ga prihvatili i prepoznali njega i njegov kvalitet i to se osjeti - rekao je Miske.

Misimovićeva pozicija u Fudbalskom savez Bosne i Hercegovine nije definisana. On kaže da je savjetnik aktuelnog predsjedika Vice Zeljkovića i Izvršnog odbora.

Bio je i savjetnik bivšeg sastava Izvršnog odbora. U toj funkciji obračunao se sa tadašnjim selektorom Dušanom Bajevićem.

- On je legenda. Najtrofejniji trener sa naših prostora. Kapa dolje, veliki igrač je bio. Došao je u nezgodan momenat u reprezentaciju. Nemam ništa loše reći o njemu. Napao me je jer je imao neke lažne informacije da ja želim postati selektor. Ja zaista nemam te ambicije. Moglo se to i drugačije riješiti. Nije bilo davljenja nikakvog - tvrdi Misimović.

VEZANI TEKST - Svi incidenti: Mitraljezac Misimović "izrešetao" Sušića, "prodao" saigrače, Ćiro Blažević ga optužio za izdaju

Misimovića je svojevremeno Ćiro Blažević optužio da za izdaju u baražu protiv Portugala.

- Ćiro je tražio uvijek krivca poslije poraza. Malo je udario na mene tad. Te teme su škakljive na našim prostorima. Utakmicu sa Portugalom nisam mogao igrati zbog povrede. Pitali su me u Wolfsburgu mogu li igrati taj vikend, na šta sam rekao da ću vidjeti. Rekli su mi nemoj nisi igrao za reprezentaciju, imaćeš probelma. Nažalost ja sam tad igrao i dao gol - veli savjetnik Vice Zeljkovića.

Misimović je gostujući u podcastu portala SportSport.ba kazao i da prati Premijer ligu, ali da ne navija ni za koga.

- Sa naših prostora navijam za Zvezdu. To je 90-ih godina bilo aktuelno kad su osvojili Ligu prvaka. Tada su svi navijali za Zvezdu - kazao je između ostalog Zvjezdan Misimović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.