Bugarski trener prijedlog je Zvjezdana Misimovića, člana Stručne komisije za izbog nasljednika Duška Bajevića. Zapravo, Misimović je prihvatio ulogu marionete, te je ispunio želju Vici Zeljkoviću, predsjedniku FSRS, koji svim silama želi Peteva.

VEZANI TEKST - Hoće li Misimović zbog Zeljkovića i Peteva "prodati" Barbareza?

S druge strane prijedlog Emira Spahića bio je Sergej Barbarez, ali je jasno da legendarni kapiten bh. tima, koji ima podršku i javnosti, neće dobiti podršku od Zeljkovića i ekipe okupljene oko njega. Stoga, najrealnije opcija je da se na sutrašnjoj sjednici Izvršnog odbora FSBiH traži kompromisno rješenje...

Istovremeno dok u BiH traje rasprava o izboru novog selektora danas su se hrvatski mediji bavili trenerima strancima u Prvoj ligi Hrvatske. Jedan od onih koji su radili kod komšija je upravo i Petev, koji je vodio zagrebački Dinamo. I svrstan je u kategoriju promašaji!

- Ne računajući one iz BiH, svi ostali treneri stranci u HNL-u bili su promašaji. Ivaylo Petev u Dinamu (vodio 26 utakmica u HNL-u), Inaki Alonso (20) u Rudešu, Slovenac Miloš Rus (14) u Zagrebu, Jose Manuel Aira (11) u Rudešu, Manolo Roca (7) i Curro Torres (5) u Istri, te kratkotrajna posezanja za slamkom spasa Cibalije s Peterom Pacultom (vodio pet utakmica) i Sesveta s Adijem Pinterom (jedna utakmica) - pišu 24sata.

Petev je, dakle, u Hrvatskoj proglašen promašajem, ali Misimoviću i Zeljkoviću to, očito, ne smeta...

Podsjetimo, Petev je jedini trener u posljedjih 15 godina koji je vodio Dinamo, a nije osvojio trofej. Pametnom dosta.