VEZANI TEKST - Pred veliki okršaj u Mejdanu: Selektor Bećiragić o Crnogorcima, nepozivanju Sulejmanovića i Atića, 20 razlike...

Bećiragić je objasnio da je Sulejmanović bio ljut poslije Eurobasketa na kojem se nije naigrao, poslije čega se nije došao na novembarsko okupljanje, a u razgovoru sa selektorom saopćio je "da ga boli noga".

Atić je stigao na novembarsko okupljanje, ali povrijeđen. Selektor Bećiragić je na jučerašnjoj konferenciji za medije govorio o slučaju košarkaška podgoričke Budućnosti.

- Atić je rekao posljednji put da bi mogao da igra protiv Mađarske, ali da ga boli ruka i da ne želi da ide u Francusku. Ja sam mu rekao da ne može tako. Dao sam mu opciju da ide s nama ili da ne bude nikako i on je izabrao da ne bude nikako s nama. Rekao sam da mu ja to ne bih preporučio, a na kraju doviđenja. Oni se trebaju izviniti svojim saigračima, kapitenu, što su ih ostavili na cjedilu kada je bilo najteže i ja sam spreman da ih pozovem - kazao je Bećiragić.

Sada je reagirao i Atićev menadžer Miško Ražnatović.

- Smatram da je neophodno upoznati javnost sa činjenicom da se Edin Atić odazvao pozivu reprezentacije BiH za prozore u novembru te da zbog povrede prsta nije bio u mogućnosti da igra. Po povratku u Podgoricu na rendgenskom snimku je utvrđen prijelom.

- Usljed preloma Edin je propustio više utakmica u periodu od 23. novembra do 12. decembra. Želja igrača da nastupa za nacionalni tim nikad nije bila sporta, tako da ako se poslužimo jednostavnim žargonom reprezentacija BiH nikada neće biti ostavljena od strane djevojke i Edin će uvijek biti tu za nju - napisao je Ražnatović na Twitteru.