open-navfaktor-logo
search
Ceremonija u Hollywoodu
Miss Universe je Meksikanka Andrea Meza
Ovogodišnji izbor za Miss Universe 2020. održan je po 69. put u Hollywoodu na Floridi u Seminole Hard Rock Hotel & Casinu, a nova misica je Meksikanka Andrea Meza.
17.05.2021. u 15:04
get url
text

Zozibini Tunizi predala je krunu nakon gotovo godinu i po, što je čini najdugovječnijom Miss Universe u historiji takmičenja.

Pobjednica koja dolazi iz Meksika ima 26 godina i inžinjerka je koja je fokusirana na borbu za ženska prava te usko sarađuje s organizacijama protiv nasilja.

Članica je globalne svjetske organizacije koja prikuplja sredstva u Indiji, Indoneziji i Kini. Voli ekstremne sportove te je turistička ambasadorica grada Chihuahue odakle i dolazi. Zanimljivo je da voli pjevati, da ima 40 rođaka i da u poziciji plenka može izdržati tri minute.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrea Meza (@andreamezamx)

 

Prvom pratiljom proglašena je Miss Brazila Julia Gama koja će u slučaju nemogućnosti neispunjavanja obaveza pobjednice preuzeti njene dužnosti, a druga pratilja je Miss Perua Janick Maceta.

Izbor su vodili Mario Lopez i nekadašnja Miss Universe Olivia Culpo. Bivše missice Paulina Vega i Demi Leah Nel Peters pratile su događanja iz backstagea dok je žiri bio sastavljen od uspješnih poslovnih žena. Nastupio je Luis Fonsi, portorikanska zvijezda najpoznatija po hitu Despacito.

Za razliku od izbora Miss World izbor za Miss Universe unatoč svjetskoj pandemiji ipak je uspješno održan iako je na takičenju umjesto uobičajenog broja takičarki koji broji više od 90 finalistica iz cijelog svijeta ove godine bilo njih 74, što zbog pozitivnih nalaza djevojaka, što zbog nemogućnosti organizacije nacionalnih izbora.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrea Meza (@andreamezamx)

Kao i svake godine izbor su pratile i neke anegdote poput izgubljene prtljage Miss Mjanmara do dvadesetak kilograma teškog nacionalnog kostima missice sa Filipina.

Zanimljivo je i da su se Miss Meksika i Miss Brazila takmičile i na izboru za Miss svijeta; Miss Meksika 2017.godine proglašena prvom pratiljom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.