open-navfaktor-logo
search
Rijetki prolaznici
Mjere zbog koronavirusa: U centru Tuzle više se čuju ptice nego ljudi
U centru Tuzle danas oko podne više su se čule ptice nego ljudi. U centru grada mogu se vidjeti rijetki prolaznici, ali većih grupa nema. Svi ugostiteljski objekti su zatvoreni, bašte kafića su prazne, a rade samo trafike, poneka zlatara i zanatska radnja.
17.03.2020. u 19:13
get url
text
Tuzla: Grad pust zbog koronavirusa

U cijelom Tuzlanskom kantonu od jutros je na snazi stanje prirodne nesreće zbog koronavirusa, a od jučer su na snazi mjere koje imaju za cilj da društvene kontakte svedu na što manju mjeru.

Naime, krizni štab Ministarstva zdravstva TK jučer je donio odluku o obustavljanju rada kulturnih institucija, poput kina, muzeja, pozorišta, umjetničkih galerija, javnih bazena i kupališta, sportskih centara, spa centara, fitnes centara... Zabranjen je i rad svih ugostiteljskih objekata za pripremanje i prodaju hrane i pića: restorana, pizzeria, slastičarni, čevabdžinica, nargila barova, caffe i bistro barova, klubova, diskoteka, kazina, sportskih kladionica, rad kafića u sklopu benzinskih pumpi, osim ugostiteljskih objekata koji se izjasne da će obavljati isključivo dostavu hrane. Obustavljen je rad svih shopping tržnih centara, frizerskih i kozmetičkih salona. Rad "buvljih", sedmičnih pijaca, autopijaca i sličnih zabranjuje se u trajanju od najmanje 15 dana od dana donošenja ove naredbe, dok se rad zelenih pijaca i piljara odvija uz poštovanje preventivnih higijensko-epidemioloških mjera.

{$galerijaFotografija}

Rad trgovina osnovnim prehrambenim artiklima, supermarketa, pekara, apoteka i benzinskih pumpi organira se do 18 sati u trajanju od najmanje 15 dana od dana donošenja ove naredbe.

Također, zabranjeno je i okupljanje na javnim igralištima, igraonicama, parkovima i drugim javnim površinama na području Tuzlanskog kantona, a sve mjere obuhvataju period od najmanje 15 dana od dana donošenja naredbe.

Građani danas uglavnom šetaju sami, evenatualno u paru, a u parku se mogu vidjeti roditelji s djecom. Netipičan mir više podsjeća na rano nedjeljno jutro, umjesto na podne usred radne sedmice.

Tuzla u vrijeme koronavirusa
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.