Mještani sarajevskog naselja Sokolje u šoku: Dječija igra i znatiželja završila tragedijom

Objavljeno: 09.01.17 u 19:33 Autor: B. P.

Sedamnaestogodišnji mladić stradao je danas u nesretnom slučaju u svojoj porodičnoj kući u sarajevskom naselju Sokolje, kada je sa svojim mlađim bratom pronašao očevu lovačku pušku.

Velika tragedija pogodila mještane sarajevskog naselja Sokolje FOTO: M. ŽIVOJEVIĆ
Velika tragedija pogodila mještane sarajevskog naselja Sokolje FOTO: M. ŽIVOJEVIĆ

Navodno su braća uzela očevu pušku, te ju je jedan od njih počeo čistiti. Igrom slučaja, puška je bila napunjena, te je hitac navodno pogodio starijeg brata u glavu, pri čemu je mladić ostao mrtav na mjestu. Hitna pomoć je ubrzo stigla na mjesto događaja, ali 17-godišnjaku nije bilo spasa.

Velika tragedija pogodila je sve mještane Sokolja, koji još u nevjerici prepričavaju šta se danas desilo. Prema riječima komšije ove porodice, otac je dugogodišnji lovac, pa odatle oružje u kući. Komšija, koji nije želio da  mu objavljujemo identitet, kazao je kako je stradali mladić, inače, bio "zlatno" i primjerno dijete, te da još ne vjeruje šta se desilo.

- Bio je lijep kao slika, prepametan, trenirao je boks. Neko mi je kazao da je i otac bio u kući kad se tragedija dogodila. On je, koliko znam, bolestan i dosad je imao niz operacija, a majka je u trenutku nesreće bila na poslu. Nisu joj odmah smjeli ni javiti šta se dogodilo – kazao je komšija.

VEZANI TEKST - Tragedija u Sarajevu: Dječak se ubio iz očeve puške?!

Veliki broj prijatelja, komšija i porodice okupilo se večeras u kući stradalog mladića, kako bi porodici pružili riječi utjehe u teškim trenucima.

- Sve se dogodilo nekad iza podneva. Znam samo da je policija blokirala cijelu ulicu. To je bila dječija igra i znatiželja. Niko nije mogao ni pomisliti da bi se ovakva tragedija mogla dogoditi. Svi smo još u šoku – kazala nam je komšinica porodice.