open-navfaktor-logo
search
Bila je zdrava
Mlada doktorica iz Srbije preminula od korone, imala je blage simptome, a onda joj je pozlilo
Mlada stomatologinja Ivana Latovljev (27) preminula je u Pančevu tek nekoliko dana nakon što je saznala da je pozitivna na koronavirus.
19.10.2021. u 15:44
get url
text
Ivana Latovljev
Ivana Latovljev

Latovljev je u utorak saznala da je pozitivna, a preminula je u nedjelju nakon nekoliko pokušaja reanimacije.

Njena porodica i prijatelji, kao i kolege, u šoku su zbog njene smrti. Kako su ispričali, bila je mlada, zdrava i vedra, uvijek nasmijana. Prošlog mjeseca se i zaručila.

Kolege su za Telegraf ispričale kako je osjetila samo jedan simptom Covida-19, odnosno, izgubila je osjet njuha. Odmah se otišla testirati.

- Bila je odmah nakon toga u kućnoj izolaciji, imala je blage simptome nalik prehladi. U subotu joj je pozlilo, počela je povraćati. Zvala je hitnu pomoć. U nedjelju ujutro ih je ponovno zvala i rekla da joj je loše - ispričala je njena kolegica.

Dodaje kako su je u vozilu hitne intubirali, dali joj kisik i započeli s reanimacijom. Vozili su je iz Crepaje, odakle i je mlada stomatologinja, u Pančevo.

- Doktori su je uspjeli oživjeti na nekoliko minuta, i tako više puta. Ispred bolnice su je izgubili - ispričala je.

Njena kolegica tvrdi kako ne zna kako se Latovljev zarazila.

- Pričala je da želi postati majka, pa nije bila sigurna treba li se vakcinisati. Moguće je da se zarazila na radnom mjestu, to nikada nećemo znati. Svi smo ostali u šoku kad smo čuli za ovaj ogroman gubitak jednog tako mladog života - zaključila je kolegica preminule stomatologinje i dodaje kako se pretpostavlja da je za tragičan ishod kriv krvni ugrušak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.