Mlada majka nastavlja borbu za život: Elmedina Čauš ponovo operisana u Istanbulu

Objavljeno: 21.11.17 u 22:58

Travničanka Elmedina Čauš danas je imala drugu operaciju u Istanbulu, gdje je nastavila borbu protiv zloćudne bolesti.

Nihad i Elmedina prije današnje operacije
Nihad i Elmedina prije današnje operacije

- Ova druga operacija, za razliku od prve, nije bila toliko rizična i hvala Bogu sve je proteklo u najboljem redu. Operacija je trajala 45 minuta, a Elmedina se trenutno nalazi u sobi, dobro se osjeća i komunikativna je - javio je njen suprug Nihad Čauš Udruženju Pomozi.ba, koje prikuplja novac za liječenje ove mlade majke.

Ovih dana očekuju se i rezultati biopsije nakon kojih će se tačno znati koje kemoterapije su potrebne i u kom pravcu će ići dalje liječenje.

- Elmedina ima manje bolova i skinuta je sa skoro svih analgetika, a doktori su zadovoljni sa dosadašnjim rezultatima – rekao je Nihad.

Prva operacija bila je teška i trajala je osam sati. Ljekari su tom prilikom uklonili infekciju, ali i kompletnu dojku. 

VEZANI TEKST - Nihad Čauš iz Istanbula: Elmedina odmara nakon teške operacije, danas je šetala po sobi, doktori su zadovoljni

VEZANI TEKST - Mlada majka oboljela od karcinoma dojke: Elmedini Čauš hitno je potrebna pomoć

Humanitarni broj za prikupljanje novca za liječenje aktivan je do kraja mjeseca. Pozivom na broj 17002 možete donirati dvije marke. Broj je jedinstven za sve operatere.

Također, može se pomoći i uplatom na račune: (za uplate iz BiH) Intesa Sanpaolo Banka BIH, 154-180-20085330-48; (za uplate iz inozemstva) Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BIH, SWIFT CODE:UPBKBA22, IBAN: BA39 1541802008533048.

Primalac: Udruženje "Pomozi.ba", dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Pomoć za Elmedinu
Paypal: [email protected]
(Direktni link je https://www.paypal.me/Pomozi)