open-navfaktor-logo
search
Ambiciozno
Mladen Bosančić, predsjednik Slobode: Govorili su mi da sam budala, a mi idemo u PLBiH
Mladen Bosančić, predsjednik Fudbalskog kluba Sloboda iz Bosanskog Novog, najavio je da će ovaj klub uskoro postati premijerligaš.
17.02.2022. u 12:48
get url
text

U razgovoru za novo izdanje Meridianovog podkasta "Indirekt" govorio je o tome kako je klub spašen od gašenja, ambicijama, ali i svojoj igračkoj karijeri uz brojne anegdote.

- Bila je jedna Skupština gdje smo imali rezultat 10:10, gdje su nam podmetnuli čovjeka sa istim imenom i prezimenom, ali to nije bio čovjek koji je trebao biti u Skupštini kluba. Politika je uradila svoje i tada, ali smo za mjesec zakazali treću Skupštinu, gdje je bilo sve javno sa 27 delegata i tada smo zvanično preuzeli klub i smijenili tadašnje rukovodstvo - rekao je Mladen Bosančić za Indirekt, o tome kako je izgledalo preuzimanje kluba prije dvije godine:

- Imali smo viziju za dvije godine i kada sam iznio taj plan, ujutro su se ljudi smijali. Govorili su mi da sam budala. Rekao sam da ćemo ući u Prvu ligu, boriti se za Premijer ligu, staviti reflektore... A tada smo bili posljednji u Drugoj ligi. Fudbalski savez RS-a je odlučio da proširi ligu na 16 klubova, mi smo tu vidjeli svoju šansu. Dali smo finansijske garancije da će se Sloboda moći takmičiti u Prvoj ligi. Savez je sagledao sve i mi smo ušli u Prvu ligu. U prvoj sezoni smo bili u kontinuitetu prvi, drugi ili treći…

Sve što je odmicalo, mi sve sve bolje i bolje igrali. Rudar je tad ipak zaslužio da uđe u Premijer ligu BiH. Prvoligaš ne krije ambicije za plasman u PLBiH, a rezultatski, Sloboda je jedan od glavnih kandidata za to, s obzirom na to da su nakon prve polusezone trećeplasirani sa tri boda manje od jesenjeg prvaka Krupe.

Kompletan razgovor sa Mladenom Bosančićem pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.