AMUS

Mladen Matović za Faktor: Doboj je geografski idealno mjesto za Skupštinu, svima će biti pokriveni troškovi

Objavljeno: 25.09.2018. u 12:59 Autor: D. Z.

Zavisno od interesa organizirat ćemo prijevoz i iz Sarajeva, Banje Luke, ali i ostalih gradova

Svima iz BiH potrebno je dva sata da dođu do Doboja

Informacija da je dugoočekivana Skupština Asocijacije kompozitora i muzičkih stvaralaca zakazana za 29. oktobar u Doboju, izazvala je različite reakcije kod autora.

Svi članovi se slažu da je Skupština možda trebala biti održana i ranije, a pojašnjenje o mjestu održavanja dao nam je Mladen Matović, koji je prvi čovjek AMUS-a nakon što je Edin Dervišhalidović 9. maja podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika.

- Prvo želim da kažem kako će svim članovima biti pokriveni putni troškovi. Doboj sam izabrao iz čisto praktičnih razloga, jer je svima iz BiH potrebno dva sata da dođu do Doboja. Približno ista udaljenost je iz Banje Luke i Sarajeva. Doboj je geografski idealno mjesto da svi dođemo i da bude što veći odziv. Na taj način Skupština će biti sa što većim dignitetom i kredibilitetom pri donošenju odluka. To je jedini i ključni razlog! Još jednom ponavljam da će AMUS pokriti putne troškove. Zavisno od interesa organizirat ćemo prijevoz iz Sarajeva, Banje Luke, ali i ostalih gradova. Ako autora bude više od 5-6, onda ćemo osigurati i autobus. Svima koji dolaze privatnim automobilima bit će pokriveni troškovi za benzin. Svaki put sam iz Banje Luke dolazio i putovao po šest sati. Imamo i autore iz Jajca, Bihaća, Velike Kladuše, pa i o njima malo treba voditi računa – kazao je za Faktor Mladen Matović.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije