open-navfaktor-logo
search
Trener Slobode
Mladen Žižović pohvalio navijače i poručio da se želi revanširati Tuzla Cityju
Trener Slobode Mladen Žižović jedan je od četiri stručnjaka na premijerligaškim terenima u Bosni i Hercegovini koji nije smijenjen u ovoj sezoni.
23.02.2022. u 20:15
get url
text

Starteg tima sa Tušnja bio je gost 17. epizode druge sezone Meridianovog podkasta Indirekt.

Među brojnim temama govorio je o pripremama tuzlanskog kluba za nastavak sezone, pojačanjima, navijačima, gradskom derbiju protiv Tuzla Cityja...

VEZANI TEKST - Šećerbegović: Slobodi stigla tužba; Nalić odgovara: Posudio sam klubu novac za opstanak u ligi

U ovom prijelaznom roku Slobodu su napustili Amar Beganović, Miloš Zličić, Tarik Saletović i Eldar Hasanović, a stigli su Nedim Hadžić i Nemanja Dragutinović.

- Opredijeljenje kluba i fokus je na razvijanju maladih igrača. Naravno, morate imati i malo iskusnije, jer ako nemate onda gubi smisao. Niko vas ne pita za prosjek godina, već samo za rezultat. Imamo karakterne starije igrače, te veliki broj mladih igrača.

Publika u Tuzli je strastvena i niko vas ne pita da li je prosjek godina 18, 20, 25 ili 28 godina. Isključivo su bitni rezultat i borba na terenu. Nekad nas to nagradi, nekad ne, ali moramo biti zadovoljni prošlom polusezonom - kazao je Žižović.

Tuzlaci će u subotu igrati protiv Tuzla Cityja, protiv gradskog rivala od kojeg su izgubili prethodna dva duela.

- Što se tiče budžeta, to je nemjerljivo. U zadnje vrijeme nemamo uspjeha protiv njih, i prošlu utakmicu smo izgubili u 92. minuti. Prije toga smo izgubili iz penala. Uglavnom su to egal utakmice u kojim su oni imali više uspjeha. Evo prilike za revanš, evo prilike da dođemo do za nas veoma bitnih bodova i da ovom prilikom pozovem navijače da dođu. Uželjeli su se svi ljudi fudbala, pogotovo u Tuzli jer se igra tu i mi smo domaćini. Očekujem da bude na dobrom nivou - rekao je Žižović za MeridianSportBH.

Kompletan razgovor sa Mladenom Žižovićem možete pogledati OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.