open-navfaktor-logo
search
Iznenađenja u RS-u
Mladi banjalučki odbornik "oduvao" ministra Igora Crnadka
Draško Stanivuković glasovima doslovno "oduvao" svog stranačkog šefa
08.10.2018. u 13:03
get url
text

Glasanje na Općim izborima u RS-u donijelo je brojna iznenađenja. Jedno od najvećih stiže iz PDP-a gdje je mladi banjalučki odbornik Draško Stanivuković glasovima "oduvao" svog stranačkog šefa i još uvijek aktuelnog ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnadka.

Prema do sada prebrojanim glasovima, Stanivuković je trenutno osvojio najviše pojedinačnih glasova za Narodnu skupštinu RS-a u izbornoj jedinici 3  i to 11.464. Tako je daleko iza sebe ostavio Crnadka, koji je ujedno i šef banjalučkog odbora PDP-a, a koji je osvojio svega 2.571 glas.

Tu nije kraj iznenađenjima iz ove stranke.

Kandidat PDP-a za Parlament BiH Adam Šukalo dobio je 13.631 glas, dok je na izborima 2014. godine ušao preko kompenzacione liste DNS-a sa oko 250 glasova, zbog čega je često bio na udaru kritičara, koji su dovodili u pitanje njegov kredibilitet da uopće sjedi u entitetskoj skupštini.

Dobar rezultat ostvario je i generalni direktor Univerzitetsko-kliničkog centra u Banjoj Luci Vlado Đajić koji je dobio 10.842 ličnih glasova, i tako iza sebe ostavio Nikolu Špirića i ministra finansija RS-a Zorana Tegeltiju.

Kada je u pitanju vladajuća struktura u RS-u, iznenađenja su se desila i u DNS-u. Tamo je među najboljim rezultatima ostvario direktor "Nove banke" Milan Radović koji je osvojio 5.055 glasova, što je više i od potpredsjednika partije i predsjednika Narodne skupštine RS-a Nedeljka Čubrilovića.  Radović se u medijima u RS-u odavno pojavljuje kao jedan od najozbiljnih kandidata za novog premijera ovog entiteta, ukoliko SNSD pristane da ovoj stranci da premijersku fotelju.

Među najboljim rezultatima u Socijalističkoj partiji, ima Goran Selak, direktor Kazneno-popravnog zavoda Tunjice u Banjoj Luci koji je za sada dobio 3.905 glasova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.