open-navfaktor-logo
search
Sporazumni raskid
Mladi Bosanac koji je bio na meti Barcelone i Reala napustio Dinamo
Hasić je od prvog kola Druge HNL bio jedan od standarnih igrača Dinama II i daleko najmlađi od onih koji su imali minutažu
23.10.2018. u 13:18
get url
text
Ajdin Hasić

Mladi bosanskohercegovački fudbaler Ajdin Hasić već duže vrijeme, zajedno s Antoniom Marinom, važi za najvećeg talenta u omladinskom pogonu zagrebačkog Dinama.

Iako je tek prije dvije sedmice napunio 17 godina, Hasić je od prvog kola Druge HNL bio jedan od standarnih igrača Dinama II i daleko najmlađi od onih koji su imali minutažu. Ipak, Hasić je praktično preko noći zajedno s porodicom spakovao kofere i napustio Dinamo.

Takav rasplet šokirao je sve koji su pratili Hasića. Najprije zato što je riječ o mladiću koji je u Dinamo stigao još kao dječak iz Bosne i Hercegovine, da bi se kroz maksimirsku školu razvio do igrača kojem stručnjaci redom predviđaju veliku internacionalnu karijeru. Drugi je razlog taj što je Hasić imao važeći stipendijski ugovor koji je potpisao u januaru ove godine, a važio je do januara 2021. godine.

No, prije nekoliko dana Hasić i Dinamo potpisali su sporazumni raskid ugovora. Vijest koja je odmah zvučala nevjerojatno, zašto bi se Dinamo preko noći odrekao velikog talenta, kao i milonske zarade koja se vezala uz Hasićevo ime, jer riječ je o mladiću koji je već duže vrijeme na meti velikih evropskih klubova kao što su Barcelona, Real Madrid, Borussia Dortmund, Everton, Salzburg... I svi su oni bili spremni dobro posegnuti u džep kako bi doveli Hasića.

U Dinamu očito nisu planirali da će se događaji odvijati u ovom smjeru. Klupsko rukodvostvo odmah je pokušalo osporiti raskid ugovora, ali Hasića i njegovu porodicu to nije omelo u njihovoj odluci, pa su stoga angažovali i poznatog splitskog advokata Davora Radića, pravnika koji u Hrvatskoj već godinama slovi kao najupućeniji u fudbalska pitanja.

- Tačno je da su me Ajdin i njegova porodica angažirali radi pravne pomoći i zastupanja - rekao je Radić za Sportske novosti.

Pitanje je zašto su Hasići angažirali advokata ako su dvije strane potpisale sporazumni raskid ugovora.

- Ne bih ulazio u detalje priče, jer to ne bi bilo profesionalno, ali mogu vam reći da je sporazumni raskid ugovora doista zaključen i potpisan - potvrdio je Radić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.